Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z porzeczkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
proszek do pieczenia 1/3 łyżeczki
jajko 2 szt
jogurt naturalny 1 mały kubek
mleko 1/3 szkl
olej 2 łyż
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 1 łyż
porzeczki czerwone 3/4 szkl
tłuszcz do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z porzeczkami

Kroki postępowania

1
Porzeczki przebieramy i płuczemy. Osączamy z nadmiaru wody. Jajka wbijamy do miski. Dodajemy cukier i cukier waniliowy. dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Racuchy z porzeczkami foto
2
Następnie dodajemy jogurt, mleko oraz przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Ciasto odstawiamy na pół godziny. Następnie dodajemy porzeczki i delikatnie mieszamy.
Krok 2 - Racuchy z porzeczkami foto
3
Łyżką kładziemy porcje ciasta na patelnie z rozgrzanym tłuszczem i smażymy z obu stron placki na złoty kolor.
Smacznego!
Krok 3 - Racuchy z porzeczkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 09.06.2015 23:49
pyszne placuszki,dawno nie robiłam:)
Janina 26.05.2015 16:25
Lubię racuchy;)
Babeczka35 26.05.2015 07:43
Fajny pomysł na racuszki:)
Sroczka 25.05.2015 21:53
Pyszne racuchy, zjadłabym chęcią.
Róża1 25.05.2015 21:22
fajny pomysł !!!!!!!!!!!!!
jasiek 25.05.2015 20:59
taka letnia wersja z działki
pajbek 25.05.2015 20:04
Pyszniutkie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak