Racuchy z płatków owsianych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki owsiane

    30 dag
  • mleko

    2 szklanki
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    3 łyżki
  • jajka

    3 szt
  • sól

  • olej do smażenia

  • woda

    1 (źródlana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płatki owsiane zalać letnim mlekiem i odstawić, by napęczniały. Zagotować wodę z masłem i solą, wlać napęczniałe płatki i zagotować. Gotować ok. 15 min. Do płatków dodać żółtka, ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Takie ciasto kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać posypane cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (75)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 02.02.2013 16:40
fajne
olkaaa 18.12.2012 08:37
bardzo smaczne
Marzena34 09.12.2012 12:22
smaczne i zdrowe
Kuchareczka2 03.10.2012 10:30
fajne
Papryczka 27.06.2012 22:13
fajne
artur7 24.06.2012 20:48
mniam
Norgiusz 20.05.2012 07:15
fajne
Kas2 06.05.2012 22:07
ciekawy przepis
artur7 06.05.2012 16:31
ciekawe połączenia
caralajna 04.05.2012 23:21
dobre!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat