Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z płatków kukurydzianych

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki kukurydziane 10 dag
serek homogenizowany 1 szt
mleko 1 1/2 szklanki
jajko 2 szt.
masło 1 łyżka
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 szt.
sól do smaku
masło klarowane do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z płatków kukurydzianych

Kroki postępowania

1
Przygotowanie:
Płatki wymieszać z częścią zimnego mleka, resztę mleka zagotować, dodać płatki, posolić, wymieszać i ugotować. Następnie dodać żółtka , masło, serek, cukier i całość dokładnie utrzeć.
Krok 1 - Racuchy z płatków kukurydzianych foto
2
Ubić białka na sztywno i lekko wymieszać z całością.
Krok 2 - Racuchy z płatków kukurydzianych foto
3
Kłaść łyżką na rozgrzanym tłuszczu placuszki i smażyć z obu stron na złoto. Podawać ze śmietaną lub z konfiturą.
Krok 3 - Racuchy z płatków kukurydzianych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 03.12.2014 19:47
Bardzo fajny pomysł!
mały_łasuch 03.12.2014 18:41
Uwielbiam racuchy :)
Katarzyna59 03.12.2014 17:01
ciekawy pomysł
Gracer 03.12.2014 16:36
bardzo lubię takie racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak