Racuchy z morelami

Racuchy z morelami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szk
  • mleko

    1 szk
  • jajko

    2 szt
  • cukier

    4 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • morele

    5 szt
  • olej do smażenia

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka utrzeć wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem. Morele umyć i osuszyć, usunąć pestki i pokroić na cienkie plasterki. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto nakładać łyżka na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 17.08.2017 09:43
Smakowicie kuszące racuchy;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat