Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z morelami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szk
mleko 1 szk
jajko 2 szt
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
morele 5 szt
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z morelami

Jajka utrzeć wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem. Morele umyć i osuszyć, usunąć pestki i pokroić na cienkie plasterki. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto nakładać łyżka na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 17.08.2017 09:43
Smakowicie kuszące racuchy;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak