Racuchy z marchewką i otrębami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • otręby owsiane

    3 łyżki
  • marchew

    1 szt
  • mleko

    5 łyzki
  • jajko

    1 szt
  • sól do smaku

  • cynamon Prymat

    1 szczypta
  • oliwa

    5 łyzek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Przekładamy do miseczki, dodajemy otręby owsiane, wbijamy jajko i wlewamy mleko i przyprawiamy do smaku.

Smażymy na niewielkiej ilości oliwy z oliwek.
Smażymy z obu stron.

Posypujemy cynamonem. Od razu podajemy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 31.01.2017 15:30
smacznie i zdrowo
Czyki 28.05.2015 10:48
Jakie fajne i zdrowe:)
Aannkaa82 28.05.2015 10:25
Ciekawy pomysł na racuchy
jasiek 28.05.2015 10:00
zdrowo i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat