Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z malinami i bitą śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko szt
mąka szklanka
mleko 3/4 szklanki
cukier puder 2-3 łyżki
proszek do pieczenia łyżeczka
sól
margaryna 3-4 dkg
bita śmietana
maliny mrożone 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z malinami i bitą śmietaną

Margarynę rozpuszczamy,ostudzoną miksujemy z resztą składników (prócz bitej śmietany). Po łyżce ciasta nakładamy na rozgrzaną patelnię z kilkoma kroplami oleju. Smażymy placuszki na średnim ogniu,dobrze pilnując aby się nie przypaliły. Lekko ostudzone dekorujemy bitą śmietaną i malinami (ja użyłam mrożonych).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 27.04.2013 07:52
ale fajna wieża z racuchów :)
ONY_za_kare 15.04.2013 22:47
o nie... o tej godzinie jadł już nie będę... ale przez Ciebie zrobiłem się głodny :P
Juleczka20 07.11.2012 15:59
lubię takie słodkości
misia53 06.11.2012 14:00
na taką słodycz się piszę....
GOSIA18 06.11.2012 13:26
pychota
Patrycja25 06.11.2012 12:41
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak