Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z malinami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szkl
cukier 1,5 łyżki
jajko 1 szt
drożdże 25 g
sól 0,5 łyżeczki
mąka 2,5 szkl
maliny świeże 200 g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z malinami

Do ciepłego mleka dodaj pokruszone drożdże, cukier, jajko oraz sól. Wymieszaj. Stopniowo dodawaj po troszeczku mąki. Wymieszaj, aby w cieście nie było grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstaw na 20 minut do wyrośnięcia. Do ciasta dodaj maliny. Wymieszaj. Na rozgrzany olej nakładaj łyżką niewielkie porcje ciasta, formując placuszki. Smaż na rumiano z dwóch stron. Tłuszcz odsącz na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 09.07.2014 06:25
Moje dziewczyny były by zachwycone gdyby dostały dzisiaj takie śniadanie :)
Iwusia 08.07.2014 23:15
smakowite :)
noninka77 08.07.2014 21:50
Z chęcią bym się poczęstowała:-)
Renata22 08.07.2014 21:32
Danie zawsze na czasie;)
gosia1988 08.07.2014 20:56
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak