Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z malinami.

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
jajko 2 szt
cukier kryształ 1 łyżka
mleko 1/2 szkl
sól 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
maliny świeże 1 szkl
tłuszcz do smażenia
woda gazowana 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z malinami.

Kroki postępowania

1
Do głębokiego naczynia wbić jajka, wsypać cukier waniliowy, cukier kryształ i zmiksować. Następnie wlać mleko i wodę mineralną, dodać sól, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, oczyszczone maliny i delikatnie wymieszać
Krok 1 - Racuchy z malinami. foto
2
Na patelni rozgrzać tłuszcz. Łyżką nakładać nieduże placuszki i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 2 - Racuchy z malinami. foto
3
Po usmażeniu podawać z owocami lub posypać cukrem pudrem
Krok 3 - Racuchy z malinami. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.02.2014 17:58
Ciekawy pomysł na smaczne racuchy.
olkaaa 31.08.2013 09:20
uwielbiam takie
tatiana2 14.06.2013 13:37
jutro na kolację będą racuchy :)
romanrafal
romanrafal 15.01.2013 15:45
pyszne
pacpaw 18.11.2012 21:23
*Do tego
pacpaw 18.11.2012 21:23
pomysłowy dodatek te maliny. Świetnie wzbogaca smak racuchów. Dla tego zachowują swój kształt w placku
Justa32 30.12.2011 14:38
pyszne
Motorek 21.12.2011 15:59
fajny pomysł
Iwona51
Iwona51 16.12.2011 09:50
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak