Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jagodami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 2 sztuka
mleko 150 mililitr
drożdże 30 gram
cukier 5 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
jagody 3/4 szklanka
olej do smażenia 1 łyżka
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jagodami

Mąkę przesiać do miski. Do ciepłego mleka dodać drożdże, łyżeczkę cukru i mąki i odstawić do podrośnięcia. Do mąki dodać jajka, cukier, cukier z wanilią i podrośnięte drożdże. Dokładnie wymieszać. Wsypać jagody i wymieszać delikatnie. Na patelni rozgrzać olej i smażyć małe placuszki na rumiano w obu stron. Podawać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1 04.07.2013 21:26
wyglądają prześlicznie i pewnie są pyszne :)
04.07.2013 21:25
wygladajś pieknie i pewnei tez tak smakują :)
daria2911 21.09.2012 14:43
z jagodami nigdy nie jadłam
Hanna5 21.09.2012 12:03
aż ślinka leci!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak