Racuchy z jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    15 dag
  • zsiadłe mleko

    200 ml
  • jajko

    3 szt
  • cukier

    3 łyżku
  • sól

    szczypta
  • jabłka

    2-3 szt
  • olej do smażenia

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z zsiadłym mlekiem oraz przesianą mąką i szczyptą soli. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Obrane jabłka przekroić i wyjąć pestki, a następnie pokroić na cienkie plasterki lub kostkę. Wymieszać z ciastem. Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżka placuszki, smażyć z obu stron na złocisty kolor. Podawać ciepłe posypane cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 20.05.2013 10:37
aż ślinka cieknie
Ada-Gaba 28.08.2012 07:34
palce lizać
Rybciia 02.02.2012 15:29
pycha
Teresa19 05.11.2011 17:40
pycha
AgaS10 01.09.2011 08:48
robię podobne...są pyszne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat