Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szkl
jajko 2 szt
mąka 40 dkg
cukier 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 0,5 łyżeczki
jabłka 2 szt
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkiem

Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka mieszamy z mlekiem, solą, cukrem, mąką oraz proszkiem do pieczenia. Obrane jabłka kroimy w kostkę i dodajemy do przygotowanego ciasta. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z pozostałymi składnikami. Na rozgrzany tłuszcz dajemy porcję ciasta i smażymy na rumiano z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak