Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkiem.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szkl.
mąka 2 szkl.
jajko 1
cukier pół łyżeczki
sól szczypta
jabłko 1
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkiem.

Kroki postępowania

1
Mąkę, mleko, jajko, sól i cukier wymieszać na jednolite ciasto.
Krok 1 - Racuchy z jabłkiem. foto
2
Jabłko obrać i pokroić w kosteczkę.
Krok 2 - Racuchy z jabłkiem. foto
3
Kłaść łyżką na rozgrzany olej.
Krok 3 - Racuchy z jabłkiem. foto
4
Smażyć z obu stron.
Krok 4 - Racuchy z jabłkiem. foto
5
Posypać cukrem pudrem.
Krok 5 - Racuchy z jabłkiem. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 27.03.2013 12:24
bardzo lubię racuchy z jabłkiem
Poison1988 09.03.2013 22:45
ale dawno nie jadłam - pyszności :)
msmors 09.03.2013 11:30
bardzo ciekawy przepis
angelika14 09.03.2013 10:37
uwielbiam racuszki, zwykle robię z drożdżami ale wersję bez też z chęcią spróbuję
Janina 09.03.2013 10:23
Bardzo smaczne
Sylwia26 09.03.2013 10:07
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak