Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanka
mleko 1,25 szklanka
jaja 3 szt
cukier 1/3 szklanka
drożdże 1 łyżka
margaryna 3 łyżki
tłuszcz do smażenia
cukier puder
sól 0,5 łyżeczka
jabłka 3 szt.
cukier puder
olejek waniliowy 3 krople

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z jabłkiem

Jaja utrzeć z cukrem i solą. Drożdże pokruszyć i rozmieszać w ciepłym mleku, dodać mąkę, roztopioną margarynę i utarte jajka oraz olejek waniliowy. Wszystkie składniki rozrobić (wystarczy wymieszać drewnianą łyżką), odstawić w cieple miejsce. W tym czasie obrać i oczyścić jabłka i pokroić w drobne kawałeczki. Wszystko razem wymieszać i smażyć na rozgrzanym tłuszczu formując małe placuszki. Podawać posypane cukrem pudrem. Powinno wyjść około 20 szt.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.07.2013 00:13
często robię,smaczne
Katarzyna59 22.05.2012 20:51
moje ulubione
Anna152 23.04.2012 13:19
bardzo lubie racuszki
berys18 15.03.2012 15:55
smakowite racuchy
caralajna 14.03.2012 06:44
lubię takie
justynab1903 02.03.2012 23:47
mmmmmmm...... pycha
Dorota59 10.02.2012 14:48
często takie robię
Angelika10 05.02.2012 00:56
smaczne
Hanna11 03.02.2012 18:43
pyszności:)
ankaryba 01.02.2012 18:12
smaczne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak