Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami z nutą pomarańczy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 1,5 szklanki
mleko 1,5 szklanki
jajko 1 szt
drożdże suche 1 łyżeczka
cukier brązowy 3 łyżki
skórka pomarańczowa 1 łyżeczka

dodatkowo

jabłka 2 szr
olej kokosowy do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami z nutą pomarańczy

Mleko podgrzewamy, aby było ciepłe. Następnie łączymy z pozostałymi składnikami ciasta. Jabłka obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Jabłka dodajemy do ciasta i mieszamy wszystko razem. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 h. Na patelni rozgrzewamy olej. Za pomocą łyżki kładziemy ciasto i smażymy placuszki z obu stron na rumiany kolor. Usmażone placuszki odstawiamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Następnie posypujemy cukrem pudrem i zajadamy:-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 24.05.2017 07:40
pyszności :)
Franciszek 24.05.2017 00:44
pyszne racuchy
Renata9 23.05.2017 23:21
Bardzo smaczne placuszki
Wacław 23.05.2017 10:01
bardzo pyszne ,mniam :-)
dodi 23.05.2017 09:17
pysznie wyglądaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak