Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z jabłkami, rodzynkami i nektarynkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt bananowy 350 ml
mąka 1,5 szklanki
jajko 2 sztuki
cukier 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 2 sztuki
nektarynki 2 sztuki
rodzynki 0,5 szklanki
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z jabłkami, rodzynkami i nektarynkami

Jogurt miksujemy z jajkami, mąką, cukrem, solą i proszkiem do pieczenia, dodajemy rodzynki oraz pokrojone w kostkę jabłka i nektarynki, delikatnie mieszamy. Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju.
Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 28.10.2013 16:25
Idealne racuszki ;)
IwonaDD 28.10.2013 16:17
mega apetyczne
idealme 28.10.2013 14:42
ale to pyszne!! :)
Krakowianka 28.10.2013 13:57
oj jak dawno nie jadłam!!! az mi ślinka cieknie:)
aniagdz 28.10.2013 13:24
wyglądają bardzo apetycznie:)
usmiech 28.10.2013 13:22
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak