Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami i śmietanką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2szkl.
jajko 3 szt.
cukier puder 4 łyżki
mleko 3,2% 1,5 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana 30% 1 szt.
kakao do posypania
cukier puder
olej do smażenia
jabłka 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami i śmietanką

Kroki postępowania

1
Mleko z jajkami, cukrem, proszkiem i mąka miksujemy.
Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę.
Krok 1 - Racuchy z jabłkami i śmietanką foto
2
Łączymy ciasto z jabłkami delikatnie mieszamy.
Krok 2 - Racuchy z jabłkami i śmietanką foto
3
Na rozgrzany olej na patelni kładziemy łyżką ciasto i pieczemy racuchy z obu stron.
Krok 3 - Racuchy z jabłkami i śmietanką foto
4
Śmietanę z cukrem miksujemy tak, aby była sztywna. Na racuchy kładziemy ubitą śmietanę i posypujemy kakao.
Krok 4 - Racuchy z jabłkami i śmietanką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 24.09.2016 17:52
Lubie takie racuszki, ale bez śmietanki. Pozdrawiam.
foczka-ks 08.11.2015 23:09
dzieci uwielbiają
Ewa Wojtaszko 07.11.2015 22:18
lubię,moje najczęściej podaje z cukrem pudrem albo z domową konfiturą :)
Renataj 07.11.2015 20:38
Uwielbiam racuchy:)
berys18 07.11.2015 20:28
pyszne racuchy:)
Damiano
Damiano 07.11.2015 15:21
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak