Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami i nutą piernika

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kefir 250 ml
jajko 1 szt
cukier waniliowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder do smaku
pierniczki mielone 1 łyżka
mąka pszenna 5-6 łyżek
olej do smażenia
jabłka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami i nutą piernika

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy i kroimy w niewielką kostkę.
Krok 1 - Racuchy z jabłkami i nutą piernika foto
2
Do miski wbijamy jajko, dodajemy cukier waniliowy i roztrzepujemy, następnie dodajemy kefir i ponownie mieszamy
Krok 2 - Racuchy z jabłkami i nutą piernika foto
3
Dodając pokruszone pierniki.
Krok 3 - Racuchy z jabłkami i nutą piernika foto
4
Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia oraz cukier puder - całość mieszamy. Ciasto ma mieć konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego.
Krok 4 - Racuchy z jabłkami i nutą piernika foto
5
Następnie dodajemy jabłka i mieszamy.
Krok 5 - Racuchy z jabłkami i nutą piernika foto
6
Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy porcję racuchów i smażmy z dwóch stron do zarumieniania.
Krok 6 - Racuchy z jabłkami i nutą piernika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 14.01.2015 10:57
Przepyszne i aromatyczne racuszki! :)
pestka 11.01.2015 12:37
ciekawa propozycja
gosia561 10.01.2015 17:09
ciekawy dodatek
fotoviderek 09.01.2015 21:34
Takie lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak