racuchy z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    50 dag
  • mleko

    1 szkl
  • mąka pszenna

    1 szkl
  • cukier

    3 łyżki
  • jabłka

    0,5 kg
  • olej

    0,5 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże kruszymy, zalewamy ciepłym mlekiem i cukrem. Na wierzch posypujemy mąkę. Odstawiamy do wyrośnięcia na około 10 minut. Jabłka myjemy, obieramy, trzemy na grubych oczkach. Następnie jabłka dodajemy do ciasta i mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej masy. Za pomocą łyżki nakładamy na rozgrzany olej i smażymy z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Madzai 30.07.2016 21:37
Mniam jakie smakołyki :)
Ola1young 30.07.2016 15:59
lubimy racuchy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat