Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 l
  • jajka

    2 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • mąka

    40 dag
  • olej do smażenia

  • jabłka

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Racuchy z jabłkami foto
Żółtka wymieszać z cukrem, dodajemy mleko i miksujemy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sól. Całość miksujemy na jednolitą masę.
Krok 2 - Racuchy z jabłkami foto
Zbiałek ubijamy pianę. Następnie lekko mieszamy ją z ciastem.
Krok 3 - Racuchy z jabłkami foto
Jabłka oczyszczamy z gniazd nasienych i kroimy je w plastry. Wrzucamy do ciasta i lekko mieszamy.
Krok 4 - Racuchy z jabłkami foto
Na patelni rozgrzewamy olej, i wykładamy łyżką ciasto z jabłkami. Smażymy na złoty kolor z obu stron.
Krok 5 - Racuchy z jabłkami foto
Podajemy na gorąco posypane cukrem pudrem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Konczi

04.06.2017 20:29
smacznie :)

Renata9

11.12.2015 21:27
Fajne i smaczne racuchy :-)

sliwka

11.12.2015 20:23
Uwielbiam, czasem zamiast jabłek daję banany;))

Bernadeta1

11.12.2015 17:40
bardzo lubię takie racuchy

mirosława4

11.12.2015 17:35
zjadłabym :)

agnieszka214

11.12.2015 16:59
Takie racuszki są pyszne

Janina

11.12.2015 15:53
Bardzo lubię racuchy';))

bertpvd

11.12.2015 13:52
wspaniałe racuchy !

Futka

11.12.2015 13:09
Pyszne racuszki :)

kuchcik89

11.12.2015 12:17
uwielbiam racuchy, zwłaszcza a jabłkami, pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat