Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 l
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
mąka 40 dag
olej do smażenia
jabłka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Kroki postępowania

1
Żółtka wymieszać z cukrem, dodajemy mleko i miksujemy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sól. Całość miksujemy na jednolitą masę.
Krok 1 - Racuchy z jabłkami foto
2
Zbiałek ubijamy pianę. Następnie lekko mieszamy ją z ciastem.
Krok 2 - Racuchy z jabłkami foto
3
Jabłka oczyszczamy z gniazd nasienych i kroimy je w plastry. Wrzucamy do ciasta i lekko mieszamy.
Krok 3 - Racuchy z jabłkami foto
4
Na patelni rozgrzewamy olej, i wykładamy łyżką ciasto z jabłkami. Smażymy na złoty kolor z obu stron.
Krok 4 - Racuchy z jabłkami foto
5
Podajemy na gorąco posypane cukrem pudrem. Smacznego!
Krok 5 - Racuchy z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 04.06.2017 20:29
smacznie :)
Renata9 11.12.2015 21:27
Fajne i smaczne racuchy :-)
sliwka 11.12.2015 20:23
Uwielbiam, czasem zamiast jabłek daję banany;))
Bernadeta1 11.12.2015 17:40
bardzo lubię takie racuchy
mirosława4 11.12.2015 17:35
zjadłabym :)
agnieszka214 11.12.2015 16:59
Takie racuszki są pyszne
Janina 11.12.2015 15:53
Bardzo lubię racuchy';))
bertpvd 11.12.2015 13:52
wspaniałe racuchy !
Futka 11.12.2015 13:09
Pyszne racuszki :)
kuchcik89 11.12.2015 12:17
uwielbiam racuchy, zwłaszcza a jabłkami, pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak