Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
mąka 2 szklanki
jajko 2
sól szczypta
cukier 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
jabłka 2
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Jabłka umyć, obrać i pokroić w plastry. Resztę składników połączyć ze sobą, dodać jabłka i zmiksować. Po uzyskaniu gładkiej masy na rozgrzany olej wykładać placki i smażyć z obu stron. Posypać cukrem pudrem i deser gotowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 09.01.2014 09:36
ooo racuszki :)
pawel123 08.01.2014 22:09
ale smakowitości
Adamorek 08.01.2014 21:51
ciekawe danie
ssylwiaa 08.01.2014 21:04
też takie robię ;)
IwonaDD 08.01.2014 20:46
pychota!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak