Racuchy z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szklanki
  • mąka

    2 szklanki
  • jajko

    2
  • sól

    szczypta
  • cukier

    2 łyżki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • jabłka

    2
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać i pokroić w plastry. Resztę składników połączyć ze sobą, dodać jabłka i zmiksować. Po uzyskaniu gładkiej masy na rozgrzany olej wykładać placki i smażyć z obu stron. Posypać cukrem pudrem i deser gotowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 09.01.2014 09:36
ooo racuszki :)
pawel123 08.01.2014 22:09
ale smakowitości
Adamorek 08.01.2014 21:51
ciekawe danie
ssylwiaa 08.01.2014 21:04
też takie robię ;)
IwonaDD 08.01.2014 20:46
pychota!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat