Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1-2
cukru 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
mleko 2% 1 szkl
mąki tortowej 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Jajko ubić z cukrem,cukrem waniliowym. Dodać mleko,wymieszać. Wsypać mąkę z proszkiem. I dokładnie wymieszać do połączenia składników. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce i wymieszać razem. Łyżką nakładać ciasto na rozgrzany olej i smażyć racuchy z obu stron. Można posypać cukrem pudrem lub jeść same.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysia12 10.09.2014 20:45
też takie robię
Halina14 24.05.2013 15:11
lubię racuchy
monisia1977 02.05.2013 06:00
super wyglądają
babajaga1969 01.05.2013 21:12
smaczne racuszki
sylwiusia055 01.05.2013 21:10
pycha smaczne
gusia1000 01.05.2013 20:02
Też takie robię.
Megg 01.05.2013 17:39
lubię takie, pycha!!!
IwonaDD 01.05.2013 17:36
piękne, uwielbiam racuchy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak