Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3,2%
woda gazowana 1/3 szklanka
mąka
jajko 2 sztuki
olej 1 łyżka
cukier 1/2 szklanka
jabłka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy ciasto z wszystkich składników. Miksujemy do momentu otrzymania jednolitej masy. Przeciwieństwie do naleśników musi być więcej mąki aby ciastko było gęste. Odnośnie jabłek to kroimy je w cienkie paski.
Krok 1 - Racuchy z jabłkami foto
2
Jak na zdjęciu smażymy placuszki, kładąc na nie jabłka. Smażymy z obydwóch stron.
Krok 2 - Racuchy z jabłkami foto
3
Racuchy z jednej strony pieką się na piękny brązowy kolor, a z drugiej strony rumieni się wraz z jabłkami.
Upieczone posypujemy cukrem pudrem.

Życzymy smacznego :)
Krok 3 - Racuchy z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 09.05.2013 08:26
uwielbiam !!!!!!!!
pestka 28.04.2013 09:36
bardzo dobre racuchy
miki47 24.04.2013 17:39
pyszny przepis
Olga_SK 24.04.2013 16:15
smak dzieciństwa :)
iwi 24.04.2013 16:07
Pyszne racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak