Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 0,25 kostka
jajko 1
mąka pszenna 1 szklanka
mleko 2% 0,75 szklanki
masło do smażenia 100 g
cukier brązowy 2 łyżki
jogurt naturalny 1 mały
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
imbir 0,5 łyżeczki
cynamon szczypta
sól szczypta
jabłko

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Kroki postępowania

1
Mąkę wymieszać z lekko ciepłym mlekiem, drożdżami i cukrem i solą. Odstawić w ciepłe miejsce aż ciasto wyrośnie na około 30-40 minut.
Po tym czasie dodać imbir, cynamon i pokrojone w kosteczkę nieduże obrane jabłko. Dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Racuchy z jabłkami foto
2
Ciasto nakładać w formie placuszków na rozgrzanej patelni z masłem i smażyć z dwóch stron, aż się zarumienią.
Krok 2 - Racuchy z jabłkami foto
3
Podawać z sosem jogurtowym: wymieszany jogurt naturalny z cukrem wanilinowym. Smacznego
Krok 3 - Racuchy z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lukrecja29 05.06.2013 20:29
uwielbiam racuchy!
ziutula
ziutula 20.11.2012 17:25
dobre
Sylwia26 20.11.2012 17:13
ślinka leci:)
V_kuchareczka 20.11.2012 16:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak