Racuchy z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szklanka
  • mleko

    1/2 litr
  • jajko

    2
  • jabłko

    3
  • cukier puder

  • olej

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wyrobić ciasto, jabłka pokroić na kawałki, dodać do ciasta. Smażyć racuchy, na złoty kolor z dwóch stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 17.11.2011 10:12
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat