Racuchy z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 1\\2szkl
  • mleko

    1l
  • cukier

  • jajko

    1
  • proszek do pieczenia

    łyżeczka
  • jabłka

    4
  • cukier puder

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko,mąkę wymieszaną z proszkiem,jajko,cukier miksujemy.Jabłka obieramy,kroimy w plastry i dodajemy do ciasta,mieszamy.Racuchy smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.Usmażone posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat