Racuchy z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 l
  • jaja

    2 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier kryształ

    1 łyżka
  • sól

    1/2 płaskiej łyżeczki
  • mąka

    40 dag
  • jabłka

    2-3 szt
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko, zmiksować z żółtkami, solą, cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia.
Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.
Jabłka oskrobać, pokroić w drobną kostkę i dodać do ciasta.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Podawać na gorąco posypane cukrem pudrem.

Pyszne są też na kwaśnym mleku.

SMACZNEGO :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (48)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 12.04.2016 18:34
bardzo smakowite :)
Pietruszka 27.09.2013 21:14
pyszniutkie placuszki
Róża1 11.09.2013 22:27
przepadam za nimi:-)
olkaaa 07.09.2013 10:27
uwielbiam je
Alex_M 02.07.2013 10:32
pyszne racuszki!
Bernadeta1 04.06.2013 08:48
często robię, bardzo lubię
miki47 07.04.2013 09:41
ciekawy przepis
Pani Domu 16.03.2013 19:56
smakowicie wyglądaja
IKrakowianka 11.02.2013 22:23
moje ulubione :)
smakoszek 05.02.2013 17:13
bardzo je lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat