Racuchy z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka1

    1 szklanka
  • mleko

    1 szklanka
  • jajko

    1-2 sztuki
  • olej

  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier puder

  • jabłka

    2 duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka ścieramy na grubych oczkach. Mąke mleko i jajka mieszamy, dolewamy 1 łyżkę oleju, mieszamy, wsypujemy starte jabłka, smażymy i tyle :) posypujemy cukrem pudrem i pycha :) można też dodać cynamon jak ktoś lubi

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 30.03.2011 11:15
ciekawy przepis, musze wyrpobowac...
kanu83 09.03.2011 14:14
Pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat