Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Racuch z jabłkami i wiórkami kokosowymi. Idealne dla dzieci i dorosłych, bo w końcu kto nie lubi racuchów?

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2 sztuki
  • mleko ciepłe

    1 szklanka
  • jabłka

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    1.5 szklanki
  • soda oczyszczona

    0.5 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    0.5 łyżeczki
  • wiórki kokosowe

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Do miski wbij jajka, wlej również ciepłe mleko (nie gorące!). Całość rozmiksuj chwilę na małych obrotach. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Całość ponownie zmiksuj. Obierz jabłka i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wrzuć do miski z ciastem i zamieszaj łyżką drewnianą. Jeżeli masz ochotę, możesz dodać odrobinę wiórek kokosowych.

Dużą patelnię nasmaruj delikatnie tłuszczem (może być olej) i nakładaj średniej wielkości placki. Smaż na delikatnym ogniu z obu stron, aż uzyskają złoty kolor. Posyp cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

10.12.2018 10:08
Smakowite racuchy i bardzo lubiane przez dzieci jak i dorosłych.;)

natsko1993

28.12.2018 18:28
Dokładnie <3

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat