Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

5.0
(55)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Racuch z jabłkami i wiórkami kokosowymi. Idealne dla dzieci i dorosłych, bo w końcu kto nie lubi racuchów?

Składniki:

jaja 2 sztuki
mleko ciepłe 1 szklanka
jabłka 2 sztuki
mąka pszenna 1.5 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 0.5 łyżeczki
proszek do pieczenia 0.5 łyżeczki
wiórki kokosowe 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Do miski wbij jajka, wlej również ciepłe mleko (nie gorące!). Całość rozmiksuj chwilę na małych obrotach. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Całość ponownie zmiksuj. Obierz jabłka i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wrzuć do miski z ciastem i zamieszaj łyżką drewnianą. Jeżeli masz ochotę, możesz dodać odrobinę wiórek kokosowych.

Dużą patelnię nasmaruj delikatnie tłuszczem (może być olej) i nakładaj średniej wielkości placki. Smaż na delikatnym ogniu z obu stron, aż uzyskają złoty kolor. Posyp cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 10.12.2018 10:08
Smakowite racuchy i bardzo lubiane przez dzieci jak i dorosłych.;)
natsko1993 28.12.2018 18:28
Dokładnie <3

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak