Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 5 sztuk
jajko 5 sztuk
mąka pszenna 1,5 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat do smaku
mleko 1 szklanka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Jabłka zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dodać pozostałe składniki i wszystko razem dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Nakładać łyżką ciasto. Smażyć z dwóch stron do uzyskania złotego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.02.2016 20:28
moje ulubione racuchy ;-)
Maridka19 28.02.2016 18:00
Bardzo smakowite racuchy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak