RACUCHY Z JABŁAKAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    5 sztuk
  • jajka

    5 sztuk
  • mąka pszenna

    1,5 szklanki
  • cukier wanilinowy

    1
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cynamon

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać pozostałe składniki wszystko razem dokładnie wymieszać. Nakładać łyżką na rozgrzany olej. Smażyć z dwóch stron do uzyskania złotego koloru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 28.02.2016 20:28
moje ulubione racuchy ;-)
Maridka19 28.02.2016 18:00
Bardzo smakowite racuchy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat