racuchy z grzankami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    150 g
  • śmietana

    200 ml
  • jajko

    4 szt
  • kajzerki

    2 szt
  • masło

    40 g
  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułki pokroic w kostke i usmazyc na jednej łyzce masła grzanki.Oddzielic zółtka od białek.Pozostale masło rozpuscic,dodac smietane,zółtka,make,pietruszke,posolic,dodac grzanki i ubita piane z białek.Delikatnie wymieszac.Na patelni rozgrzac tluszcz i smazyc racuchy,rumieniac z obu stron.Mozna podawac do gotowanych warzyw

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat