Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z gruszkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

gruszki 3 -4 szt,

ciasto;

mleko 2 szkl,
jajko 2
mąka pszenna 2 szkl,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
cukier 1 łyżka,
sól 1/2 łyżeczki,

dodatkowo;

olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z gruszkami

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka wymieszać z mlekiem, cukrem, solą oraz mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Natomiast białka ubić na sztywną piane i delikatnie połączyć z ciastem.
Gruszki obrać ze skóry przekroić na ćwiartki , usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić w plasterki.
Na rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju nakładać porcje ciasta na cisto nałożyć plasterki gruszek wciskając je lekko w ciasto.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Usmażone posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.11.2017 23:20
Zawsze są dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak