Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z gruszkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 4 szkl
drożdże 8 dag
jajko 2 szt
mleko 2 szkl
gruszki 5 szt
cukier puder 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z gruszkami

Gruszki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Mąkę mieszamy z mlekiem, wbijamy jajko, dodajemy pokruszone drożdże oraz pokrojone gruszki. Następnie odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Po wyrośnięciu na rozgrzany olej nakładamy łyżką placki i smażymy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 05.10.2011 07:52
pyszne
Ibag24 10.09.2011 20:43
smaczne
ewaa 25.08.2011 22:35
wyglądają bosko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak