Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RACUCHY Z GRUSZKAMI

5.0
(37)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Racuchy chyba każdemu kojarzą się z dzieciństwem. Ja najczęściej zajadałam się nimi u babci, która serwowała je z jabłkami. Ja przygotowuję je z gruszkami.

Składniki:

gruszki 3 sztuki
zsiadłe mleko 500 mililitrów
mąka tortowa 350 gramów
cukier puder 2 łyżki
jajko 2 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: RACUCHY Z GRUSZKAMI

Mleko i jajka mieszamy ze sobą. Dodajemy do tego sypkie składniki, dokładnie mieszamy, uzyskując gładką masę.

Gruszki myjemy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę (ja ich nie obierałam), dodajemy do ciasta, mieszamy.

Na patelnię nakładamy porcje ciasta i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Podajemy posypane cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak