Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RAcuchy z gruszka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3/4 szklanki
jaja 2 sztuki
mąka 2 szklanki
cukier 3 łyżki
gruszka 2-3 sztuki
proszek do pieczenia 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: RAcuchy z gruszka

Kroki postępowania

1
Wymienione składniki łączymy ze sobą, ja miksuję. Na koniec dodaję obraną , pokrojoną w kosteczkę gruszkę, wszytsko mieszam
Krok 1 - RAcuchy z gruszka foto
2
Na metalową łyżkę nabieramy ciasto i wylewamy na patelnie formując kszałt racucha.
Krok 2 - RAcuchy z gruszka foto
3
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z obydwu stron.
Smażyć na niedużym ogniu oczywiście z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - RAcuchy z gruszka foto
4
WYkładamy na talerz- smacznego. Można posypać cukrem pudrem
Krok 4 - RAcuchy z gruszka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 21.01.2013 19:31
nie;]
SmacznaPyza 21.01.2013 12:26
nie za dużo tego proszku ?
Juleczka20 20.06.2012 07:57
uwielbiam racuszki:)
halina55 27.04.2012 20:30
Mmm...deserek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak