Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z dżemem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mleko 3,2% 1 szklanka
jajko 1 sztuka
cukier 1 łyżka
drożdże 1,5 dkg
cukier puder 3 łyżki
sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Porada

Po usmażeniu można odsączyć na papierowym ręczniku

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z dżemem

Kroki postępowania

1
Drożdże,cukier,i szczyptę soli rozmieszać z ciepłym mlekiem,dodać mąkę,wbić jajko i wyrobić ciasto.Pozostawić do wyrośnięcia.
Krok 1 - racuchy z dżemem foto
2
Wyrośnięte kłaść na patelnię na dobrze rozgrzany tłuszcz.
Krok 2 - racuchy z dżemem foto
3
Dodać dżemu na środek i zakryć ciastem,odwrócić na drugą stronę
Krok 3 - racuchy z dżemem foto
4
Usmażone układać na talerz i posypać cukrem pudrem
Krok 4 - racuchy z dżemem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 16.10.2015 10:50
oj dawno nie robiłam
gibli 05.06.2015 10:35
juz dawno nie robiłam, smaczne
anna stelmaszczyk 19.04.2015 07:47
Pychotka, najlepsze z pudrem
Bernadeta1 13.04.2015 18:45
szybkie i zawsze smaczne
misia53 27.03.2015 21:35
racuszki zawsze chętnie zjadamy
gibli 19.03.2015 23:24
bardzo dobre, podobnie robię :)
Róża1 17.03.2015 09:54
też bardzo lubię racuchy ;-) , ale takich nigdy nie robiłam , podziwiam pomysł !!!!!
gacopierz23 07.03.2015 22:43
lubię racuchy z dżemem jeszcze nie piekłam czas spróbować
romanrafal
romanrafal 07.03.2015 18:12
smaczne racuszki
gosia56 07.03.2015 11:01
pyszne dawno nie robiłam muszę znowu zrobić
ilka01 06.03.2015 20:27
pychota :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak