Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z dyni z cebulką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1/2 kg
cebula biała 1 sztuka
masło 1 łyżka
jaja 2 sztuki
mąka pszenna 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z dyni z cebulką

Kroki postępowania

1
Oczyszczoną dynię ścieramy na grubej tarce.
Krok 1 - Racuchy z dyni z cebulką foto
2
Dodajemy podsmażoną na maśle cebulkę.
Krok 2 - Racuchy z dyni z cebulką foto
3
Następnie jajka, mąkę oraz przyprawy.
Krok 3 - Racuchy z dyni z cebulką foto
4
Całość mieszamy.
Krok 4 - Racuchy z dyni z cebulką foto
5
Na rozgrzany tłuszcz kładziemy łyżką masę dyniową. Smażymy z obu stron.
Krok 5 - Racuchy z dyni z cebulką foto
6
Podajemy. Smacznego!
Krok 6 - Racuchy z dyni z cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izapozdro 03.11.2014 17:52
ciekawy pomysł na wykorzystanie dyni :)
Anna133 03.11.2014 17:07
wyglądają pysznie
Joannasz3190 03.11.2014 10:36
Muszą być pyszne :)
RenataZ-et 03.11.2014 10:09
bardzo fajne racuszki
gosia56 03.11.2014 09:55
na pewno pyszne;)
IwonaDD 03.11.2014 09:37
super racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak