Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z dyni

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 50 dag
mąka 10 dag
jajko 1 sztuka
cukier wg uznania
olej wg uznania
sól, pieprz wg uznania
borówki 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z dyni

Dynię obrać i oddzielić od niej pestki. Zetrzeć ją na tarce. Wymieszać z mąka i jajkiem. Dodać sól i pieprz do smaku. Na patelni rozgrzać olej, łyżką kłaść niewielkie placuszki, smażyć z obu stron. Borówki rozgotować. Posłodzić. Podawać do placuszków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak