racuchy z cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    30 g
  • jaja

    1 szt
  • żółty ser

    10 g
  • jogurt naturalny

    10 g
  • czosnek

  • olej do smażenia

  • pomidor

    3 szt
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię umyj i zetrzyj na tarce. Posól ją i odstaw, aby puściła sok. Połącz ją z jajkiem, 3 łyżkami bułki tartej, szczyptą mięty i serem. Przypraw pieprzem. Na patelni rozgrzej olej. Formuj małe, cienkie racuchy. Smaż na złoty kolor z obu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat