Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z cukinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 30 g
jaja 1 szt
żółty ser 10 g
jogurt naturalny 10 g
czosnek
olej do smażenia
pomidor 3 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z cukinią

Cukinię umyj i zetrzyj na tarce. Posól ją i odstaw, aby puściła sok. Połącz ją z jajkiem, 3 łyżkami bułki tartej, szczyptą mięty i serem. Przypraw pieprzem. Na patelni rozgrzej olej. Formuj małe, cienkie racuchy. Smaż na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak