Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z bananmi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże świeże 5 dag
mąka pszenna 2 szklanki
jajko 1
mleko 3,2% 1/2 szklanki
cukier kryształ 3 łyżki
banan 3
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z bananmi

Kroki postępowania

1
W ciepłym mleku rozpuszczamy drożże z cukrem. Gdy drożże będą rozpuszczone dajemy mąkę oraz resztę składników , wszystko dokładnie razem mieszamy do powstania masy. Masę odstawiamy na pół godziny.
Krok 1 - Racuchy z bananmi foto
2
banany kroimy w cieniutkie plasterki .
Krok 2 - Racuchy z bananmi foto
3
Na rozgrzaną patelnię dajemy masę dowolnej wielkości i dajemy kawałki bananów .
Krok 3 - Racuchy z bananmi foto
4
Racuszki smażymy z każdej strony do zarumienia się racuszków.
Krok 4 - Racuchy z bananmi foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 24.11.2015 11:29
na pewno świetnie smakują
Ewa Wojtaszko 04.11.2015 16:47
pyychhaa! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak