Racuchy z bananami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • mleko

    ok 1,5 szklanki
  • cukier

    3-4 łyżki
  • drożdże

    3 dag
  • cukier wnailiowy

    1 łyżka
  • tłuszcz do smażenia

  • banan

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z letnim mlekiem, cukrem i cukrem waniliowym. Odstawić w ciepłe miejsce, aby ruszyły. Do miski przesiać mąkę. Dodać rozczyn drożdżowy, wymieszać ciasto dodając w miarę potrzeby więcej mleka lub mąki. Ciasto odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać pokrojone w plasterki banany. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim racuchy z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 15.12.2013 21:44
fajny pomysł
IKrakowianka 02.12.2013 18:54
ale pyszności :)
Katarzyna/kate1980 30.05.2012 22:21
robię podobne
bietka 08.01.2012 14:50
mniam
jolaxa 06.03.2011 20:46
pycha
banditka 03.12.2010 07:23
extra
Ewelina43 24.11.2010 10:17
super
Iwusia 29.10.2010 00:05
ooo pychotka :) z bananami jeszcze nie jadłam ...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat