Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z bananami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
mleko 3,2% 1 szklanka
jaja 3 szt
banan 3 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cukier 0,5 szklanki
sól do smaku
olej do smażenia
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z bananami

Banany obieramy i miksujemy blenderem. Dodajemy mleko, jajka i dalej ubijamy. Do miski przesiewamy mąkę razem z sodą i dosypujemy cukier oraz szczyptę soli. Do tego wlewamy wszystkie połączone płynne składniki i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby dosypujemy mąkę lub dolewamy mleko. Ciasto powinno być dosyć gęste. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką wykładamy porcje ciasta. Smażymy na rumiano z dwóch stron i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 05.03.2014 22:13
bardzo takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak