Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z bananami

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
maślanka 2 szkl
jajko 1 szkl
cukier 3 łyżeczki
drożdże suche 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z bananami

Kroki postępowania

1
Wymieszać w misce mąkę z cukrem i drożdżami.Dodać maślankę i rozbełtane jajko , mieszać do uzyskania jednolitego ciasta.Ciasto powinno mieć konsystencje kremową.Jeżeli jest za rzadkie dodać mąki.Ciasto pozostawić aż podrośnie.
Krok 1 - Racuchy z bananami foto
2
Na gorący olej nałożyć 2 - 3 łyżki ciasta i ułożyć plasterki banana.
Krok 2 - Racuchy z bananami foto
3
Smażymy placki z dwóch stron na złoto.
Krok 3 - Racuchy z bananami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna23 11.02.2013 11:25
smaczne
kuklik 11.01.2013 15:30
smakowite
anemon 18.09.2012 11:50
Z bananami muszą być pyszne, bo na takie wyglądają.
ben-ka 16.09.2012 09:19
muszą być smaczne.
misia53 16.09.2012 01:57
muszę nauczyć się piec z drożdzami instant, nigdy do tej pory ich nie używłam
staropolanka5 15.09.2012 22:46
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak