racuchy z bananami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    250 ml
  • jajko

    6
  • śmietana

    250 ml
  • mąka

    20 dag
  • cukier

    2 łyżki
  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mleka dodać śmietanę, wbić jajka i dodać mąkę, cukier i szczyptę soli. Całość dokładnie połączyć. Odstawić na 30 minut. banany obrać i pokroić na grubsze plasterki. Następnie skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Na patelni rozgrzać olej i smażyć racuszki na każdym układając plasterki banana. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AGNIESZKA144 15.03.2012 19:24
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat