Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z ananasem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1,5 szkl
jajko 1 szt
drożdże 20 g
cukier waniliowy 1 op
mąka 1,5 szkl
sól szczypta
ananas z puszki 1 puszka
olej do smażenia
cukier kryształ do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z ananasem

1. W ciepłym mleku rozpuszczam drożdże. Dodaję jajko, cukier waniliowy oraz sól. Mieszam. Stopniowo wsypuję mąkę. Ciasto dokładnie mieszam trzepaczką, aby nie było grudek. Odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia.

2. Ananasa odsączam z syropu. Plastry ananasa zanurzam w cieście i wykładam na patelnię z rozgrzanym olejem, formując placuszki.

3. Smażę na rumiano z dwóch stron. Usmażone racuszki wykładam na talerz i posypuję cukrem kryształem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 19.02.2016 21:49
pyszne racuchy
Skotka 17.02.2016 18:49
Świetne racuszki:)
Mniam 17.02.2016 12:58
Muszę kiedyś takie usmażyć :)
Edita 17.02.2016 09:45
pewnie bardzo pyszne
RenataZ-et 17.02.2016 09:44
świetne racuszki
Maridka19 17.02.2016 06:20
Moje ulubione :)
Franciszek 17.02.2016 00:48
pyszne racuchy
msmariusz 16.02.2016 22:45
Ładnie się prezentuje
marcia7 16.02.2016 21:41
zawsze robiłam tylko z jabłkami, muszę spróbować
Róża1 16.02.2016 21:24
wspaniałe racuszki !!! palce lizać :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak