Racuchy z ananasem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1,5 szkl
  • jajko

    1 szt
  • drożdże

    20 g
  • cukier waniliowy

    1 op
  • mąka

    1,5 szkl
  • sól

    szczypta
  • ananas z puszki

    1 puszka
  • olej do smażenia

  • cukier kryształ

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. W ciepłym mleku rozpuszczam drożdże. Dodaję jajko, cukier waniliowy oraz sól. Mieszam. Stopniowo wsypuję mąkę. Ciasto dokładnie mieszam trzepaczką, aby nie było grudek. Odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia.

2. Ananasa odsączam z syropu. Plastry ananasa zanurzam w cieście i wykładam na patelnię z rozgrzanym olejem, formując placuszki.

3. Smażę na rumiano z dwóch stron. Usmażone racuszki wykładam na talerz i posypuję cukrem kryształem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 19.02.2016 21:49
pyszne racuchy
Skotka 17.02.2016 18:49
Świetne racuszki:)
Mniam 17.02.2016 12:58
Muszę kiedyś takie usmażyć :)
Edita 17.02.2016 09:45
pewnie bardzo pyszne
RenataZ-et 17.02.2016 09:44
świetne racuszki
Maridka19 17.02.2016 06:20
Moje ulubione :)
Franciszek 17.02.2016 00:48
pyszne racuchy
msmariusz 16.02.2016 22:45
Ładnie się prezentuje
marcia7 16.02.2016 21:41
zawsze robiłam tylko z jabłkami, muszę spróbować
Róża1 16.02.2016 21:24
wspaniałe racuszki !!! palce lizać :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat