Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy wytrawne z indykiem, serem i szalotką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 150 g
jaja 2 szt
mleko 1/4 szkl.
żółty ser 2 łyżki tarty
szalotka 3 szt.
sól do smaku 3 szczypty
kolendra 3 szczypty
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 4 szczypty
kminek 2 szczypty
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 2 szczypty
olej do smażenia 1/2 szkl.
mąka pszenna 3 łyżki może więcej, zależy od jaj

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy wytrawne z indykiem, serem i szalotką

Danie proste, dość oszczędne, ale bardzo smaczne.



Mięso kroimy w drobną kostkę, doprawiamy.
Szalotkę kroimy na drobno.
Ser ścieramy na grubych oczkach.
Do mieseczki wbijamy żółtka, dodajemy przyprawy, mleko, mięso, cebulę, ser, wszystko mieszamy, dodajemy mąkę, na tym etapie ciasto ma być bardzo gęste, takie, że ciężko jest je nawet mieszać, sprawdzamy smak, by potem już nie doprawiać.
Teraz czas na ubicie białek, na sztywno, takie dodajemy do naszej masy, mieszamy, po czym łyżką nakładamy na rozgrzany olej, smażymy do zrumienienia z każdej strony, można patyczkiem sprawdzić, czy jest upieczone.
Ciasto jest puszyste, delikatne, warto wypróbować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 10.06.2016 10:43
świetne racuchy
Michał2 20.04.2015 09:54
bardzo smaczne;)
Renataj 20.04.2015 09:41
Apetycznie się prezentuje:)
Maridka19 20.04.2015 09:08
Bardzo smakowicie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak