Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy wykwintnie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
kefir 2 szklanki
jajko 2 szt
konfitura wiśniowa 1 słoik
pieprz kolorowy 1 łyżeczka
cukier puder
ser kozi 25 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy wykwintnie

Przygotować ciasto z mąki, kefiru, jajek i sody. Usmażyć racuchy na rozgrzanym oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Twarożek wymieszać z pieprzem. Posmarować połowę racuchów serkiem i konfiturą i przykryć resztą racuchów.Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak