Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy wioli333

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szkl
mąka 2 szt
cukier 1/2 szkl
jajko 4 szt
drożdże 5 dag
olej do smażenia
sól 1 szczypta
cukier puder do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy wioli333

Mleko lekko podgrzać. W letnim mleku rozpuścić drożdże , cukier, sól i szklankę mąki. Odstawić rozczyn do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętość dodać jajka i resztę mąki. Wymieszać wszystko razem bardzo dokładnie, odstawić do wyrośnięcia. Smażyć racuchy na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Na koniec wyłożyć na ręcznik papierowy w celu odsączenia tłuszczu. Posypywać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 16.06.2013 18:10
bardzo lubię, zwłaszcza na kolację :)
Dorota59 04.05.2013 15:59
często robię
Juleczka20 28.03.2013 09:11
pyszne racuszki
pajbek 28.01.2013 04:51
Wyglądają bardzo smakowicie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak