racuchy truskawkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dżem truskawkowy

    1 słoik
  • mleko

    2 szkl
  • mąka

    1,5 szkl
  • drożdże

    4 dek
  • jaja

    3 szt
  • cukier

    3 łyżki
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z drożdży z trochę mleka mąki cukru zrobić rozczyn.Resztę mleka roztrzepeć z jajkami mąką dżemem i wyrośniętymi drożdżami. Usmażyć małe placuszki na złoty kolor ,podawać z cukrem pudrem lub dżemem truskawkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (47)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 17.05.2013 00:23
pyszne takie racuchy
Ela15 17.12.2012 09:34
ekstra
pestka 25.10.2012 11:17
wspaniały deser
anemon 24.05.2012 06:33
Bardzo ciekawy pomysł na zgrabne racuszki.
Dorota59 27.09.2011 10:34
fajne-z truskawkami nie robiłam
irenka 06.09.2011 18:27
ciekawy przepis
Andzia1977 26.08.2011 00:08
coś ciekawego! musze wypróbować
Joanna60 19.08.2011 20:19
takich jeszcze nie jadlam
angelika14 16.08.2011 17:26
wygląda apetycznie
Ania67 07.08.2011 11:09
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat