racuchy ryzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    0.5 kg
  • jajko

    3 szt.
  • mąka

    30 dkg
  • mleko

    100 ml
  • cukier

    200 g
  • proszek do pieczenia

    15 g
  • cukier waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ryz gotujemy i mieszamy z zoltkami ,cukrem,cukrem waniliowym,mlekiem i maka wymieszana z proszkiem.bialka ubijamy na piane i delikatnie mieszamy z masa ryzowa dodajemy sol. na rozgrzanym oleju nakladamy lyzka nieduze placuszki i smazymy na rumiano jak placki ziemniaczane. podajemy z dzemem lub cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ALAGOR 13.10.2012 23:01
ciekawy pomysl
pacpaw 06.10.2011 22:57
faktycznie dobry pomysł
MAŁY 15.04.2011 22:07
pysznie
MAŁY 15.04.2011 22:07
pysznie
IZABELA29 05.10.2010 10:38
dobry sposób na ryż

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat