Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy ryzowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 0.5 kg
jajko 3 szt.
mąka 30 dkg
mleko 100 ml
cukier 200 g
proszek do pieczenia 15 g
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy ryzowe

ryz gotujemy i mieszamy z zoltkami ,cukrem,cukrem waniliowym,mlekiem i maka wymieszana z proszkiem.bialka ubijamy na piane i delikatnie mieszamy z masa ryzowa dodajemy sol. na rozgrzanym oleju nakladamy lyzka nieduze placuszki i smazymy na rumiano jak placki ziemniaczane. podajemy z dzemem lub cukrem pudrem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 13.10.2012 23:01
ciekawy pomysl
pacpaw 06.10.2011 22:57
faktycznie dobry pomysł
MAŁY 15.04.2011 22:07
pysznie
MAŁY 15.04.2011 22:07
pysznie
IZABELA29 05.10.2010 10:38
dobry sposób na ryż

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak