Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy owsiane

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki owsiane 1,5 szklanki
mąka 1 szklanka
jabłka 2 sztuki
rodzynki 1 garść
cukier wanilinowy 1 sztuka
kefir 300 ml
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy owsiane

Otręby, mąkę, rodzynki i kefir dokładnie ze sobą połączyć. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w małą kosteczkę lub zetrzeć na tarce - dodać do masy. Odstawić na około 15 minut aby otręby spulchniały. Po tym czasie rozgrzać olej i formuj małe placuszki. Smaż z obu stron do zrumienienia się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak